Pdol

Fan.. Vad håller den där Stina på med egentligen?

 - Well, Kika på detta inlägg http://blondinmy.blogg.se/2010/july/pdol.html#comment .

Vi ses i Piteå!


Elsas mode

Har precis läst klart Elsas mode. Det var bland det bästa och sämsta jag någonsin läst. Den var inte särskilt välskriven och handling var allt annat en oförutsägbar. Helt ologisk och overklig. Men samtidigt, man kunde inte sluta läsa den man var bara tvungen att veta vad som hände härnäst, trots att man egentligen redan anade det. helt obeskrivbar.


Knight and Day

Såg Knight and Day i förrgår. ↓



Handlingen i korthet - Alla ( maffior, CIA och FBI) vill komma åt ett litet litet batteri som ger omåttligt med energi - Jämförs med solen. Tom Cruise går mot strömmen och skyddar Batteriet samt deras skapare medan nyss nämda "alla" vill åt det. Diaz hamnar i historien på det mest slumpmässiga sättet genom att anklagas jobba ihop med den paranoida och galna Cruise. typ så.

Reflektioner - Jag läste någonstans att hur bra en film är kan räknas i antalet helikoptrar som är med i den (Knight and Day - två st) Men bortsett från helikoptrarna så transporteras dem också med bil, buss, tåg, flyg, båt och motorcykel. För det är ungefär det dom gör, Tom lekar cool och Cameron klamrar sig fast runt hans midja och blir drogad när "hon inte klarar att var med längre" (eller när manusförfattarna fastnade och inte kom på hur Tompan ska lösa situationen?). Alltså Tom Cruise medverkar i filmen för att få åka snabbt, skjuta mycket och många och lösa alla problem och Cameron Diaz medverkar för att bli räddad. Punkt.





En bild beskriver mer en tusen ord eller mer än dialogen i Knight and day. (Varken Diaz eller Cruise ändrade ansiktets uttryck under filmens gång.)


Ny mobil.

Eftersom min mobil inte är så sugen att fungera måste jag investera i en ny. Problemet är bara att jag:
1. Ogillar att spendera pengar på en sådan tråkig sak som en mobil.
2. Knappt vet vad android mobil är.
3. Eller Wi-fi.
4. Eller 8 Gb (hur mycket är det liksom?).
5. Måste köpa en Sony

Så nu kära bloggläsare, hjälp mig! Funderar på en Sony Ericson Xperia X10 Mini. (fördel - Har alla funktioner jag kan behärska plus lite till, nackdel - Touch.) ↓



Annars är jag lite sugen på Sony T707. (fördel- snygg! nackdel - För billig för att vara tillräckligt bra)↓ Alltså kanske lika bra att satsa lite på telefonen?


118 800

Ett företag som varit på tapeten de senaste dagarna är 118 800. Varför? Jo för att man kan skicka en fråga till nyss nämnda företag och sedan få ett svar. Dessvärre är det t.ex. en 13 årig pojke som frågade vad han skulle bli när han blir stor och fick det lite insvept men dock att han skulle ta livet av sig när han blir stor. 118 800 har såklart fått mycket kritik för detta men detta kommer inte alls missgynna dem. Gratis publicitet i rikstäckande medier fler dagar i rad. Man är inte dum på 118 800.


sex och staden!

Hej bloggen och de två (?) läsarna jag har kvar efter detta blogguppehåll. Vad har jag haft för mig?
- Jo jag har plöjt mig igenom alla sex and the city Säsonger. plus filmen som jag såg ikväll..
Nåväl med inspiration från The Viktor Report tänkte jag sammanfatta sex and the city genom att ge dem olika karaktärerna små utmärkelser samt dra några konstanternaden. Och jo läs inte detta om ni inte är insatt, förstör poängen.

Mest Neurotisk: Charlotte (serious, hon är i dem tre första säsongerna helt knäpp.)
Normal: Miranda. (ingen kommentar)
Mest "prata mot kameran i första säsongen" : Carrie (Vilket gör att hon framstås som insane.)
Mest flintskallig men snällast: Harry (han som står ut med Charlotte)
Mest flintskallig (också!) och mest homosexuell: Stanford (han har också fulast kläder)
Mest bröst: Samantha (kommentar fruktavsvärt överflödig).
Mest hårfager: Mr big, även känd som John James Preston. (Mr Big får för övrigt inte sitt namn för en sista scenen, sista avsnittet).

Och sen en sista grej, sista säsongen är bäst och resten är bara överflödiga. Om ni nu ville veta.
Och hur kan det komma sig att Mr big och Carrie gifter sig? Borde dem inte var lagomt trötta på varandra. Snälla någon en förklaring?








Hmm, när jag tänker efter så drar nog Harry det längsta strået då det gäller flintskalligheten!

Gjorde som The Viktor Report



Kanske borde jag Börja köpa KING iställer för Cosmo?

KEBNE 2010!

Hemma efter att ha bestigt Kebnekaise, eller ja, hem kom jag ju redan i söndags. I ren lathet väljer jag att istället för att berätta om resan lägga upp lite bilder. Men jag kan säga en sak. Att promenixa upp för Kebne är inte något jag vill göra om imorgon...







Såhär glada kan man vara innan man fattar hur långt det är till Sveriges högsta punkt!



fin.



En fin dag med klar sikt kan man se 9 % av Sveriges yta från toppen. En dålig dag med snöstorm ser man ingenting.



Jag och Pontus matchar!


200 kronor sedeln!

Läste precis på nyheter 24 om riksdagens förslag att ta fram en 200 kronorsedel till 2013. Kul ide och då kommer självfalelt frågan. Vem ska få äran att pryda denna sedel?

Nyheter 24 ger några förslag (se hela listan här: http://nyheter24.se/maktkamp24/408561-vem-vill-du-se-pa-200kronors-sedeln) Dem flesta på listan är oseriösa med rubriker som Payback time - Ha en sedel som föreställer Thomas Quick (hyffsat roligt) eller Ska Amy Diamond få pryda 200 kronors sedeln på sin 13-årsdag. (hyffsat roligare).

Nåväl. Nu till seriösare förslag. Vilket när jag nu tänker efter inte är så himla lätt. Men låt gå. Min lista på kanditater till "tvunkan". (utan inbördes ordning).

1. Alex Schulman i sällskap med Isabella "Blondinbella" Löwengrip. - Två människor som präglad vår utveckling. Två människor vi sent kommer att glömma och till sist två människor som utnyttjad 2000-talets "svarta" Sociala medier. (Att dem dessutom utsatt varandra för näthatet gör ju bara historien om sedeln smaskigare).





En fin blandning mellan djup och ytlighet.

1. ABBA. Bara för att det är så självklart och bara för att det är en. av Sveriges Absoluuuuuuut kändaste musikgrupp genom tiderna



Höjden av nostalgi skulle uppmätas. 200 Kronor sedeln skulle stå för allt utlänningar tror om oss Svenskar. Smala, ljusa och sexuella (eller nakna om man föredrar det). Metalic kläder ska, en gång för alla, pryda Dem svenska märkena Filippa K och Acnes visningar under Stockholmsveckan.

3. I Sveriges riksdag finns de 349 platser. Låt platserna pryda sedlarna och om vi fortfarande vill ha en människa på sedeln tryck dit den nuvarnande talmannen.



Fördel - Alla svenska barn skulle lära sig vad en talman gör och vem han är.
Nackdel - Den svenska talmannen Pär Westerberg gör sig inte så bra på bild.


4. Astrid Lindgren. En av Sveriges folkkäraste författare. Behöver jag säga något mer?



Dessutom är hon ju söt! Och gör sig mycket bättre på bild jämfört med ovanstående.

5. Eller ska vi ta och stoppa någon av våra största idrottsstjärnor på sedeln. Björn Borg får dela platsen tillsammans med Ingemar Stenmark och Annika Sörenstam.







Fördel - Kända utomlands och ansikten som tilltalar.
Nackdel - Divfasonerna som kan uppstå mellan de olika stjärnorna.

OBS Kungen som lyckas slinka med bredvid Stenmark bör klippas bort.

Vem tycker ni ska pryda 200 kronors sedeln?

Skynda att älska.



Har börjat med Alex Schulmans bok idag. Hittils är den fin.

Kebne!

För ett tag sedan var detta hyllan hos familjen Paulsson där man kunde hitta något gott. Numera kan man bara hitta tomatsås, tomatpuré och bönor. Illa.




Dålig uppdatering på sistone. Well, jag har annat för mig. Ingenting för mig. Jobbar. Traskar upp till Sveriges högsta punkt i helgen. Ciao.

Rätt svar!



My (blondinmy.blogg.se) var den första som gissade rätt, Grattis!

Hon nämnde också att jag aldrig skulle lagt ut bilden om kvinna i fråga inte såg yngre ut än vad hon var. Sant. Men den främsta anledningen varför denna tävling utannonsrades var för att jag vill poängtera hur fascinerad jag blir av människor som ser ut att vara bertydligt äldre än vad deras egentliga ålder är. Eller för den delen människor som ser betydligt yngre ut än deras egentliga ålder. Jag är också fruktansvärt fascinerd av människor vars kön jag inte kan avgöra. Djupa tankar.

Tankar

Tanke 1: Funderar att rensa bland mina vänner på face. För ärligt talat hur intressant är det egentligen att se på Fia-Lotta Olssons statusuppdateringar när den senaste gången jag hörde av henne var när vi för tre år sedan spelade under en månad i samma fotbollslag. Ni förstår vad jag menar. Ska man kanske bara ha kvar vänner med roliga statusuppdateringar och aktuella vänner -eller skulle det bara få mig att inse (och kanske uppskatta?) att jag faktiskt mest har några få nära vänner istället för många ytliga, vilket i sin tur skulle leda till opopuläritet (vilken aktiv facebookare under 20 har mindre än 100 vänner?) = mobbad för livet men det som kanske skrämmer mig mest, tänk om någon ändrar deras relationsstatus och jag missar det! (Åsikter?)

Tanke 2:
Okej, detta är inte riktigt en tanke utan mer ett konstanterande. Jag gillar bloggar. Och jag blir mer och mer tacksam för att The Viktor Report ( http://viktor.cafe.se/ ) existerar. - Detta är Spin humor (ja det finns en sådan!) på hög nivå!

Tanke 3: Mest för att två tankar inte riktigt passar till rubriken tankar även om två är fler än en. Nu ska jag kika in på Hm's hemsida och efter det hoppa in i duschen. Imorgon är det jobb som gäller.


Tävling!

Jag gillar tävlingar och nu ska jag ha en tävling om något som kan vara hmm ja, men det är något som fascinerar mig.

Gissa hur gammal denna kvinna är!



OCH GISSA NU DÅ!

RSS 2.0