jippi kajejej!

Jag har slutat nu, tjalalala. nationella imorse gick ok. men jag har slutat!

Förstår ni vilken befrielse, nu ska jag gå och sätta mig på altanen i sällskap med plugget, radion och solen. Tror jag börja känna vårkänsla, gud så underbart!



Åh jag vill ha sommar nu!

den tjugofjärde

Jag hatar att skriva egna syn......  just nu!



jag gillar rött.


'
Nu blire plugg, pepp pepp!

hallon och blåbär

Vädret utanför är fullkomligt strålande. Dock blir det inte att vara ute. plugget väntar och rummet är just färdig städad. sitter och avnjuter ( avancerat ord ) ramlösa skogsbär. Smakar delikat. snart ska jag bara starta med So:n. den är rätt dryg, där av bloggandet.

Jag har förresten börjat med GI fast jag får äta havregrynsgröt och hårdbröd, för annars har jag ingenting att äta till frukost, haha. Det funkar för övrigt riktigt bra, klarar mig bra utan pasta och potatisen är ju ett rent nöje att vara utan. Nu frågar jag mig bara ifall det är kolhydrater i yougurt eller kanske bara lite kolhydrater. ska försöka kika upp det på något vänster.

Senare i eftermiddag är det match mot Boden. gud jag är typ nervös.





Visst har jag as fina armband! :D

Ett jätte roligt spel

Jakten på den stora nöten.

Förgyller livet en gnutta, tills man klarat ut det, vilket jag gjorde nyss ( applåd ).

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=14773

19 mars

Stina och Evelina sitter på 9:an på väg hem.

Vi sitter och konverserar om lukten i bussen.

Det går i stil med fan vad här luktar illa. och det luktar fan pizza, usch. Eve hinner också dra kommentaren Det är hawaii pizza som luktar. usch fy och blä. inte särsklit diskret snack.

I mitten av tuna stiger en kille av som har suttit brevid oss på andra sidan gången med en pizza kartong i handen. hur lyckas man inte se det?


Kärlek som kärlek

Det finns saker som gör mig lätt irriterade, sen finns det saker som gör mig arg och tillslut några få saker som får mig att gå upp i taket.

Det sistnämda inträffande för några minunter sen.

Sitter och käkar fil, bläddrar i Extra, ni vet det här gratis bladet man får varje onsdag. Nåväl, där är en fråga, " Tycker du att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan?" tre svarar ja, två svarar nej med anledningen att det inte är förenligt med bibeln och med anledningen att det inte är naturligt. Dessa två nej sägare är äldre män. Nu ska man inte genarlisera människor i kön. Men är det ändå inte lite konstigt att just två män säger nej och tre kvinnor ja.

För några veckor senare, i samma tidning faktiskt, läste jag en artikel om två olika präster och hurvida dem kunde tänka sig att viga homosexuella. den kvinnliga prästen sa ja, den manliga nej. Nu säger jag inte att det är så att kvinnor alltid är för homosexuella äktenskap och att män alltid är emot. Merparten av unga män och kvinnor som inte är insatt i kyrkan på något sätt har kanske inte något direkt svar på vad dem tycker. helt okej, neutral får alla vara.

Hursomhelst tycker jag att det här är en fråga att ta ställning till. Jag har inte läst hela bibeln, men jag vet att i bibeln står det inte i klarspråk att ett äktenskap ska vara mellan en man och en kvinna, hur man sen vill tolka mellan raderna är upp till var och en. Och det där med att homosexuella äktenskap inte är naturligt? Det är väl lika naturligt som ett hetrosexuellt äktenskap, kärlek som kärlek!

I nuläget är det förbjudet för homosexuella att gifta sig i kyrkan men lagligt för homsexuella att ingå i äktenskap. Det förvånar mig att 2000-talet är så här gammalmodigt och konserativt, vi borde komma kommit längre.
 
Jag är så jävla för homosexuella äktenskap som man kan bli, vars står du?


för att vickan sa så

Dåligt uppdaterande på sistone. hehe helt uselt faktiskt.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? "Både till vardags och i ett laboratorium är det vik-"
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Matteboken, om jag verkligen sträcker mig!
3. Vad såg du senast på TV? Hockey igår.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? Kvart i åtta maybe
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Tv:n lite smått sådär.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då? gick hem från skolan eller jag var på stohedens apotek och affären där Rebs mor jobbar med mami ikväll så det är ju då, när jag gick fram och tillbaka till bilen.
-
7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen? Vickans blogg.
9. Drömde du något inatt? nej, icket!
10. När skrattade du senast? Kommer typ inte ihåg,
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? lite fotografier, klocka och någon tavla eller två.
12. Har du sett något konstigt på sista tiden? jodå, stockholm i helgen, där fanns en del konstigheter!
13. Vad tycker du om den här utmaningen? Helt okej!
14. Vilken var den senaste filmen du såg? Beck förra söndagen, kanske?
15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då? resa, resa, resa!
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
17. Tycker du om att dansa? jamen, varför inte!
18. George Bush? var jag aldrig speciellt förtjust i nej.
19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? pojke: Liam, Noah, Melvin, Melker flicka: Sigrid, Astrid, Saga,
21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Ja!
22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Välkommen, haft en bra liv?
23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor? Tina, Manne, Mia och Rebban!


I brist på rubrik, Onsdag

Idag eller egentligen hela veckan har jag en sån där omotiverande vecka. Då det känns som om man orkar noll och har noll lust att göra något. Skolan är pain. Vi gör ju inte ens något sitter bara där och dödar tid. Skulle kunna göra en hel del vettigt! jag gillar itne att vara sysslolös. Därför är det bra att jag har träning ikväll, och snart ska jag gå och testa ett par byxor/tights jag köpt. Från Hm med dragkedja när vi foten, väldig fränt! Har inte bestämt mig om dom är snygga eller om jag bara ser tjock ut i dem och att det medför att de bara ligger i garderoben och samlar damm.

Ska nog ta reda på det nu!

Och jo en liten parantes, fick smör i mitt hår idag, vet inte hur man tappar mackan i sitt hår, måste vara mitt gestikulerande när jag pratar. Aja håret är då lika gult som alltid så! puss hej leverpastej!

dizzy

Har ingen lust att plugga. Gör typ allt för att undvika det. Ärligt talat, sommarlov nu, ja tack!

Snart ska jag och Eve fara till G-stad badhus och lägga våra bleka kroppar på lysrör, aah vad skönt!

Det var ungefär det, nu ska jag gå eller nu ska jag försöka med plugget. jobbigt, jobbigt, jobbigt.

update

Sportlovet gick på tok för fort.

Sofie har kommit hem från Thai. Hon är inte brun och har gett mig typ världens finaste armband. Det mår så bra på min vänstra handled. Tack!

Nu, ikväll, ska jag på skolan, verksamhetsmöte! måste förbereda mig.

Ciao!

Och sen var det två apor kvar.

Nu har jag nyss, eller det var tidgare idag, läst ut denna bok.



...Och himlen var oskyldigt blå.

Nu låter det som om jag inte gör annat en läser, och så är faktiskt inte fallet. Idag har jag till exempel tränat, varit en tur upp till farmor och tillbringat en halvtimme hos tandläkaren. Men åter till boken.

Den var faktiskt riktigt bra. Lättläst. Himlen var oskyldigt blå handlade om tsunami katastrofen i Thailand och den är skriven av en kvinna som var i det mest drabbade området, Khao lak. Boken fokuserade mest på dygnen precis efter katastrofen och på hjälpen som aldrig kom. 

Jag var 12 eller 13 när jag var till Thailand för första gången. Det var en månad innan tsunamin. Jag var en vecka i khao lak och sedan reste vi vidare till Phuket och kho lanta.

För ungefär ett år sedan åkte vi tillbaka. Vi åkte till kho lak igen och var där i två helt fantastiska veckor. Från katastrofen syndes nästan ingenting. Det fanns minnen här och var och efterlysningar efter försvunna barn satt kvar på någon stolpe. Mycket hade byggts upp igen men längs stranden fanns det ändå hotell som inte röjds undan eller minnen som var kvar som tex blommorna som anhöriga lämnat. långt från havet, en bit in i stan fast ett ruckel bakom stängda grindar, där hade en gång ett lyx hotell legat. En bit där ifrån låg en igenväxt pool, hotellet som en gång legat brevid hade röjts upp, men polen med dess blåa kakel låg kvar nedgrävd i marken.

Hotellet vi bodde på andra gången låg en bit ifrån det vi bodde på första gången. Men det var gångavstånd och det tog kanske en kvart att gå dit längs strandkanten. Efter någon dag promenerade vi dit. Ingenting var röjt undan, det var bara skräp kvar, och det hade börjat växa igen. Polen var fylld med alg grönt vatten. Bungalows som vi hade bott i var det i ett spår kvar av. Det enda som var någolunda intakt var receptionen och resturangen, som låg i samma byggnad. taket hade rasat in, men grundpelarna stog kvar. Byggnaden var en bit ifrån stranden. vi gick aldrig upp dit. Det var som sagt igenväxt och jag tror inte att jag velat gå dit heller. Det räckte att beskåda allt på avstånd och försiktigt smyga sig fram till poolen och kika ner i den. Att tänka tanken, tänk om vi, för tre åren, sedan bestämt oss för att fara under julen istället för en månad tidigare. 





Herregud att man kan sakna ett helt land, skulle kunna fara tillbaka typ nu, ja. 

Ostar också!

Jag och Evelina har en sak gemensamt, eller egentligen har vi fler. men en sak är iallafall alla skämt om ostar, ostar är bland det roligaste jag vet! Så därför tänkte jag ge er (Eve) lite bakgrundsfakta om Osten.


Ost är en mejeriprodukt som tillverkas av mjölk (eller någon annan mjölkprodukt) genom att protein- och fett-innehållet fås att stelna (koagulera) och resterande, i huvudsak vatten och vattenlösliga ämnen, avskiljs. Osten utgörs av merparten av mjölkens fett, protein (kasein) och kalcium, och den avskiljda så kallade vasslen av vatten, vattenlösliga proteiner, mjölksocker (laktos) samt en del mineraler och vitaminer..


Vanligtvis är det get, ko eller får mjölk osten tillverkas utav. Osten har funnits länge och redan i bibeln nämndes ordet ost. Osten delas in i olika grupper beronde på bl.a. tillverkningssätt, utseende och användningsområde. Det finns as många ost sorter och vi älskar de alla!



Och nu till den stora gåtan, vad blir tre ostar plus 8 ostar?

Svara i kommentar nu!


gröt

Stina: vad ska vi äta till middag?
Pappa: Pyttipanna.
Stina: Jag äter gröt.

Seriöst, jag älskar havregrynsgröt, måste vara en av det bästa uppfinningarna i världen.


puss

Beyoncé - Halo

Puss på den, puss på repeat ♥

linje 65

Idag har jag spendert cikus en och en halvtimme på buss. Och se på självaste fan, jag har åkt TVÅ nya linjer idag!

Linje 12, den går typ tre-fyra gånger om dagen, men den var riktigt tjill! det är en direkt buss från porsön till g-stad så skönt att slippa byta buss inne i stan.

Linje 65,närlinjen.Jag och Eve drog till med höjden av lathet när vi tog 65 till hälsans hus istället föratt ta promenad hästarna. Måste dock säga att linje 65 var fett nos, vi sa att vi skulle till hälsans hus och då kör helt enkelt chauffören oss dit, som taxi för 10 spänn! Säten var också betydligt skönare fast det var en del rullatorer att trängas med. skoja inte, bara gamlingar, BARA! förutom vi då. h3h3. Nä men måste säga att tajming dessutom var klockers, direkt när vi kom med 9 så var det bara att hoppa ¨på 65:an. Känndes nos! dock fick vi tillbaka lite när vi fick dra världens löp för att hinna med nian hem, och vi hann! jisses vilken dag!

Och jo så här var det, vi var inte riktigt på hälsans. Vi var på isen med fanny, rebban och paulina. Stört trevligt!

Jag gillar sportlov. Fin grej det där.


PUSS! och ett HEJ!


inte okej!

Elin åker till Thailand imorn.

Stina åker till Tandläkaren imorn.

Varför känns det lite inte så okej? Gillar inte käftis, gillar Thailand.


feel it!

Sprang lite på stan idag. Gick in på lindex. Vill ha en ny Bh. Tror det är något fel på mig, jag vet inte ens vilken storlek jag har! jag måste vara sne byggd, haha nä men seriöst it´s so not working. Imorn ska jag kanske göra ett nytt försök och då ska jag banne mig testa varenda en och tillslut måste jag ju hitta någon snygg och skön! har insett att jag bara har på mig halvsköna.  Största frågan består dock, vad är felet? jag tror jag är ett resultat av inavel, skämt och sido så illa är det kanske inte. Men på tal om, inavel eller ja Bh:ar men jag tror jag ska till farmor och gunnarsbyn i veckan, måste kolla bussar, för här går det inte en buss i kvarten utan mer två bussar per dag!

Kyss och hej leverpastej!



AAAAAAAHH!! titta vad jag hitta! fram med måttbandet! ( gud vad jag är ful i huvudet )

allting förändras. ingenting består.

Sitter och väntar på käk, är sjukt fult hungrig!

Idag har jag faktiskt varit och simmat. Visst låter det tantigt? hmm ja, det var rätt tantigt. Fast det var en herre som körde jätte seriöst, typ simglasögon och upp och ner, ni vet, som på tv? då blev jag gode less när han liksom trängde sig fram för att inte tala om den extremt söliga äldre kvinnan jag hade framför mig, ful baddräkt hade hon också. Och om jag säger så här, förstår varför jag inte simmar oftare, det är ju död trist!

nåväl lite motion blev det och även om det inte känns så jobbigt när man är i vattnet så när man kommer upp, kroppen är som bly och man känner riktigt hur alla muskler blivit 10 kg tyngre, den känslan är nos.

Annars känner jag ett shopping sug, men måste spara pengar. Att spara pengar måste vara det tråkigaste som finns.

Ikväll hoppas jag på ett besök av Evelina, annars vette tusan som händer, beck är  ju på tv. Kan vara helt okej att se på.

Och juste! Takida kommer till Kirunafestiavalen till sommaren, till LK kommer nå bobhund.

Jag vill till  kiruna.


RSS 2.0