Bonde Susanne!



ÅH NEJ, Bonde-Susanne tvingas gifta sig för att få ha kvar maken, eller?
Nä, så här ligger det till. Bonde Susannes nya kille ska bestiga Mount Everest nästa vår och hon funderar på att följa med. Eftersom det har hänt flera ogifta par olyckor vid bestigningen så rekommenderar de skrockfulla guiderna att bara gifta par bestiger världens högsta berg. - Expressen = Nya Se och Hör?

IKEA

Såg denna annons både i gårdagens Dn och dagens kurre. IKEA säljer en bokhylla för 19 kronor. Plötsligt får jag en sådan beslutångest. Ska jag köpa en bokhylla eller en glass?


Köpa glass?



Köpa bokhylla?



Eller ska jag kanske slå till med en lykta?

Eller ska jag köpa alla tre för 60 kronor?

!

Alla barnen har facebook, förutom Siv, hon har ett liv.


Haft fullt upp hela midsommarhelgen och eftersom veckan ser ut att bestå mest utav jobb så kommer väl inte uppdateringarna att dugga tätt precis.. Ciao!

Konfirmation

Idag tar min syster konfirmation. Snart ska vi till kyrkan och sen kommer släkten hit. Att konfirmera sig är bland det roligaste jag någonsin gjort! (innebär det att jag gjord väldigt få roliga saker? - Nix, för konfirmationen är awesome!)








Sen träffade jag ju en av mina Amanda under konfirmationen! (muy bien!)

Planer för kvällen!

HOLA!
Förställde mig att denna kväll skulle bli ganska tråkigt och inte alls som jag ville. Men icket. Henke slår en pling och kvällen skall komma att spenderas hos hans far, på skurholmen. Jag har precis hoppat i lite varmare kläder och jag längtar inte efter att hamna i fängelse ↓



hehe, tjingeling sötnosar!

Daniel Westling

Det finns verkligen två ting som tjänade stora summor på vår egen Prins Daniel.

1. Ockelbo, eller ja, hela Ockelbo kommun. - Vem visste var Ockelbo låg innan allas vår älsklings prinsessa gick och träffa den där pojken från Norrland, han utan ett efternamn som innehöll Af eller Von. Han som kungen minsann inte tyckte var god nog till skilland från Prinssesan Madeleines pojkvän Jonas. pfft. Ockelbo tacka Jonas Westling för att han satte er på kartan.

2. Tv-företaget (?) Boxer - Okej alla får ett svar! vem tycker ni att Daniel Westling är mest lik? Vavavava? Hörde jag något annat svar än Boxer-Robert? Nä, jag hörde ingen annat svar än Boxer - Robert. Boxer borde vara evigt tacksamma för att Daniel, folkets man, gjort Boxer till folkets Tv-leverantör.





(Det enda som kom när man sökte på Ockelbo på google var skotermodellen Ockelbo..Tycker ändå att bilen illusterar bra.)

trogen

Jag har funderat på en sak. Vissa killar (och tjejer) ser mer trogna ut än andra. Förstår ni vad jag menar? Om någon säger till mig, men har du hört X har kysst Y medan han var tillsammans med Z. Så slår det mig ofta, "jaha, men det var ju inte förvånande, han ser ju ut/verkar  som en icke trogen en". Låt mig demostrera med en figur som tidigare dykt upp i bloggen.

 

Okej, hur många känner att Albin Ekdahl är en riktigt trogen kille?



Eller ser en ung hockeyspelande Niklas Bäckström lite mer pålitlig ut?



Sen finns det ju alltid dem på gränsen, Prins Carl-filip t.ex.

tråkigt!

Just nu har jag så tråkigt att jag längtar efter att få laga lunch.. Alltså jag längtar efter att laga mat, hur kan man längta efter det?

Annars då? nä, är ledig idag efter att ha jobbat hela helgen. Vädret är okej men det är för kallt för att sola, inte okej. Borde städa men sitter istället och dreglar efter att få nätshoppa. Överväger att dra mig in mot staden men det känns lite värdelöst eftersom jag ändå ska och träffa Linnea med my på hennes sommarjobb. Eller visst skulle vi det? My? Linnea?

Nä om man ändå skulle ta och fixa lite käk. Adjöken!


Hmm.. Såg att jag fått en anonym fråga om var jag jobbade. - Jag jobbar på Coop forum! :)

Bröllop

DANIEL GRÄT NÄR RINGARNA BYTTES!



Åh, ett jättevackert bröllis!


Sen en fråga, Tror ni Victoria var lika nervös som Daniel när hon skulle träffa sina svärföräldrar för första gången?

Solen skiner

När solen för en gångs skull skiner, tror ni då jag har tid och sitta framför datorn och skriva ner mina små tankar på bloggen? nä precis!

Nu ska jag sätta mig på altan, bläddra i dn och sedan käka lite lunch innan det bär av mot jobbet! Tjing!

Kenza + inga kommentarer = sant?



Kikade in på kenzas blogg nyss. Vill poängtera att i det röda inringade står det "inga kommentarer". Sen när publicerade Kenza ett inlägg klockan tre och hade inga kommentarer 2,5 timme efteråt? - Jag misstänker att Sveriges största bloggare tillbringar tiden i solstolen istället för att godkänna kommentarer...

Oljekatastrofen i mexikanska golfen!

Jag tror att ni alla, vid det här laget, känner till oljekatastrofen i Mexikanska Golfen, ni vet utanför U.S.A:s kust? Vad tänker ni när ni hör oljekatastrofen? tänker ni att de är en global miljökatastrof som kommer att ge enorma konsekvenser för miljön och för lokalbefolkningen, känner ni sympati för dem?

Vet ni vad jag känner? Jag ser bara en massa pengar pumpas ut och lägga sig på havsytan. Jag tycker nästan synd om BP, vilken enorm ekonomisk förlust för det företaget! jag menar, en liter bensin kostar ju idag typ 13 kronor! Tror detta är ett tecken på att vi läste lite väl mycket samhällsekonomi i Samhälls A.



Jag menar, Stackars Carl-Henric Svenberg (han har säkert inget avgångsvederlag när han får sparken! Stackare...)


Övningskörning!

- Middagen avklarad och jag sticker ut på vägarna för lite övningskörning! tipset är att undvika vägen mellan G-stad och Storheden. Håll er inne gott folk! ciao! Och jo juste, tappade min tredje övningskörarskylt igår, bäst ta en sväng förbi biltema då.



Lär er!

Idag är jag ledig, eller almost, ska klippa gräset hos mormor och morfars granne i eftermiddag, men bortsett från det.

Nåväl, nu ska jag lära alla mina kära läsare en sak.

DET FINNS INGET ORD SOM HETER VÅRAN ELLER VÅRAT - DET HETER VÅR OCH VÅRT!

Ok? vi är överens? inga sådana här ord, någonsin mer. Enligt mig finns det få felskrivningar som är värre en denna.

Nude

Okej! Eftersom det rätta svaret.....Nummer tre, en fotbollsspelare! så känns det väldigt överflödigt att fortsätta med min gissningstävling. Så tävlingen är avslutad och Eliten (som jag misstänker är i samma rum som mig) ska få en kram!
Men ni får väl ändå ta och erkänna, ser killen ut som en fotbollsspelare eller som H&M's nya modell?

Detta inlägg tog väldigt lång tid att skriva eftersom jag är hos Pontus framför hans amerikanska tangentbord. Han tycker att jag skriver fel och långsamt. Tss, skulle inte tro det va!

gissa!

Såg på tv tidigare idag, gissa vem denna man är?



1. H&M's nya modell.
2. Vinnaren av tv-serien "Anna Anka söker assistent".
3. En proffs fotbollsspelare.
4. Kissies nya pojkvän.
5. Daniel Westlings lillebror!

SÅ GISSA DÅ! VINNAREN FÅR EN KRAM!

Dagen som varit

- Jag har gjort min första dag på det nya jobbet - Ganska kul, ganska svårt och ytterst läskigt.
- Jag har sprungit, jättelångt. Det blev ännu längre eftersom jag sprang fel?
- Nu sitter jag fastklistrad i soffan.
- Det är ett mirakel att jag nyss tog mig upp ur soffan för att hämta datorn.
- Det blir lite för mycket med två mirakel på en dag, därför kan jag inte hämta kameran. Vilket resulterar till ett bildlöst inlägg.

Födelsedagsfirande!

Som tidigare nämnt spenderades eftermiddagen hos Henke för att förtära födelsedagsfika och för att, efter födelsedagsbarnets önskan, spela monopol!










Annars då, jo, imorgon är första dagen på mitt nya jobb! så nu ligger en härlig klump nervositet i magen och i huvudet ligger tanken att jag snart borde bege mig mot sängen.




I'm a barbie girl

Igår efter middagen for jag till Pontus och där var förutom Pontus hans 5-åriga kusin. Detta gjorde att jag fick leka med Barbie. Klä på barbies och borsta håret på barbies och det var ärligt talat sjukt roligt. När jag var liten lekte jag med Barbie hela tiden, konstant. Och när jag sitter där, ifärd med att byta klänning på en av barbiebarnen viskar Pontus i mitt öra " Jag tror att ni båda tycker att det här är lika roligt".



Måntro, är det dags att damma fram alla barbiedockor?



Nästa grej på dagens schema är födelsedagsfika hos Henke!



GRATTIS!


Fundering

En sak jag tänkt på är offentliga personer eller snarare offentliga personer som byts ut. Till exempel om man nu äntligen lärt sig att Sveriges förbundskapten heter Lars Lagerbäck, ja då kan man ju inte bara byta ut honom mot Erik Hamren (visst heter han så? ja, ni ser!). Det gör ju saken bara jättejobbig. Hur ska man då någonsin lära sig alla offentliga personer när kunskapen blir för gammal varje dag?

Ja, därför har jag en lösning till detta. Stora offentliga personer som ständigt uppvaktas av media och som man hör om ofta, t.ex.

- Sveriges statsminister
- U.s.a:s president.
- Regenter

Dessa är okej att byta ut eftersom när man hör om dem ofta präntas namnet fort in i minnet och regenter byts så sällan ut. Dock personer som är offentliga men inte lika offentliga som ovan t.ex.
 
-Regeringschefer i Europa.
-Mindre viktiga ministerposter.

Dessa kanske kan bytas ut mer sällan typ 8-10 år, om dem sköter sitt arbete då. Hur bra låter inte det?

Jag tror jag funnit lösningen för ett folk med bättre allmänbildning.

Summering efter år 1.

Terminen har lidit mot sitt slut och sommarlovet är här. Så då en liten slutsats om hur det var att gå första året på gymnasiet, på spin.

- Det är läskigt att börja gymnasiet. Det blir inte bättre efter en dag, eller en vecka.
- När du har börjat ettan blir folk ännu mer nyfikna om dina planer (som inte existerar) vad du ska göra efter gymnasiet.
- Det är inte jobbigare att gå i ettan jämfört i nian. Bara svårare.
- Alla som går i Spin1 är jättesmarta och intelligenta. Varenda en.
- Att åka till stockholm med sin klass är jättekul. Alla borde vilja välja Spin för att få åka till Stockholm.
- När man börjar får man efter ett tag jättefina och underbara vänner.
- I spin1 skrattar man väldigt mycket och fika en gång i veckan är obligatoriskt.
 - Vi spinnare är grymma på att partaja.
- I spin1 vet Henke alltid vad matsalen serverar för mat.
- Alla (nåja, många) i spin älskar Dn söndag.
- När jag började spin trodde jag att alla skulle vara i tid till lektionerna, ack vad jag hade fel.
- Spin och how i met your mother är ett fint par.
- Går man Spin är det inte lika jobbigt att gå till skolan för man får ju träffa så många roliga människor när man är där!
- Spin ♥ Stina


sjulsmarksjoggen!

Idag ska jag springa sjulsmarksjoggen, 5,5 km. Vilket måste ta och gå bra, var dock riktigt länge sedan jag sprang den sträckan så ja, vil får väl se.

Igår så startade fotbolls-vm. Vi var ett gäng hos mig som kikade på första matchen och spela på den. Jag var så nära att vinna, men icket! mannen vann. För övrigt står mannen här bredvid mig och leker språkpolis, tur det...Eller ne.



Hehe ska bli nummer 1! en krokig 1:a...

Danmark = Vm-guld

Imorse, när jag läste Dn såg jag denna annons.


Låt  mig visa lite närmare vad den handlade om :



Låt mig förklara, annonsen handlar om Danmark tar vm guld och om det efterföljande evangemanget i Köpenhamn. Undrar hur mycket en helannons sida kostar i Dn. Ganska mycket skulle jag tro och detta var ingenting annat en väldigt slöseri med pengar! Danmark = vm-guld är icket en ekvation.


Dagen efter

Gårdagen var mycket lyckat! Jag är så glad över min finfina klass. Vi hade ju klassfest igår med en hel del galna upptåg, roliga lekar, fina samtal och dans i mängder! Linnea hade kameran med sig så bilder bör kommas.


klassfest!

Idag är de tänkt att vi spinnisar ska ha vår egen lilla avslutning genom en klassfest ikväll! jag tror att detta kommer bli awesome! tidigare idag så hade vi en liten avslutning med spin och efter det tog jag bussen hem och la mig på altanen. För första gången i veckan är himlen inte full av moln! Hade nästan glömt bort hur mycket jag älskar att sola! Nä nu måste jag avsluta om en timme börjar förberedelserna och jag är långt ifrån klar.




Linnea Lantz!

Jag skäms lite för att jag inte tackat dig för den superfina designen! Tacktacktacktacktack! Läs Linneas blogg http://linnealantz.blogg.se/

För allvarligt, om ni trodde att jag gjort detta själv så känner ni inte mig!


Update: nu förstår jag vad linnea menar när hon pratar om att länkningen är i en annan färg! hehe.

speciell

Har ni någon gång kommit på er själva när ni sett en person som ser riktigt riktigt speciell ut att ni inte kan låta bli att stirra. Det bara går inte, ni vill inte, men era ögon dras likt magneter. För person ser så jäkla annorlunda ut! känner någon som jag?

Sociala medier

Idag har jag varit på en föreläsning, den som höll i den var ingen mindre än Alex Schulman. Alex Schulman var en riktigt rolig prick. Speciellt från början. Föreläsningen handlade om Sociala medier och då främst bloggar. Några tankar som dök upp.

Roligaste - när en tant under frågstunden efteråt frågade "kostar det något att skaffa en blogg?"
Svårast - Att veta om man kunde skratta när Alex berättade de dråpliga historierna om innan han gjorde en karriär - Roliga men samtidigt sorgliga. 
Mest tänksamma - Heter Alex Shulman verkligen Alex? inte Alexander?
Mest oväntande - Att Alex har en till bror bortsett från Calle, hallå? vem visste det?



Schulman i sina yngre dagar!

Och jo, jag har pratat med Alex en gång!

Skor att döda för.

Känner att jag saknar något i mitt liv. Närmare bestämt ett par kilklackar i en annan färg än svart. Drömmen är Acnes Maya.



Dock känns 3000 lite för saftigt...


Annars då? Jo jag borde verkligen snöra ihop lite grejer och byta kläder då natten spenderas på Porsön och jag planerat att springa runt sjön imorgon på morgon. Så, ajöken!




Måndag!

Så vad har hänt en måndag som denna då?

-Jo, jag har sprungit från skolan och mina ben är som två betongklumpar.
- Jag har ätit hamburgare.
- Linnea har fixat en kickass design till bloggen, håll utkik!
- Jag har klippt gräset hos mormor och morfars granne.
- Jag har varit ner en sväng till mormor och morfar.
- Jag har tittat på sex and the city.

Imorgon ska jag inventera, uppstigning klockan kvart över fyra!


Skola






Två lektioner idag, först svenska och sedan idrott efter det är planen att springa hem, därav träningslooken.

Robin Hood

Igår var jag och Pontus och såg Robin Hood. ↓



Den var helt okej men det känns som om alla äventyr/krigs/action filmer som utspelar sig på "riddarnas" tid är ungefär likadana. Inte att dem är dåliga bara väldigt förutsägbara. Nåväl innan filmen gick vi och käka på Bhan Thai och innan det en sväng på stan som resulterade i noll inköp.







När jag fotade maten tittade Pontus på mig innan han sa:
-Nä snälla, skärp dig, du får inte bli en sån.

Nationaldagen!

Så som rubriken säger, Sveriges nationaldag idag! Helt ointressant men kul eftersom att det är en mängd aktivteter på stan. Den svenska Staten envisas med att vi ska fira vår nationaldag som norrmännen. Men jag kan säga er en sak, det kommer inte hända. För tro mig, få i Sverige tycker att Gustav Vasas kröning var så jäkla viktigt även om nyss nämnda man gjorde en del bra grejer för Sverige under 1500-talet. Så nä. Tycker hellre att vi svenskar ska fira vår nationaldag under midsommar, för vad är mer svenskt än det?

Nåja slutpratat om det. Nu väntar jag på att min man ska träna klart och höra av sig för att kunna kolla om mina planer springa på stan och sedan käka något och gå på bio som vi sagt är spikade. Angående bion funderar vi att antingen se Robin Hood eller Prince of Persion. För mig lutar det mot den förstnämnda!




Tillsvidare är dagens klädsel så här, alltså sovtröja och byxlös! nämen seriöst, vet ni hur svårt det är och klä sig i en stad som håller på att blåsa bort?

typ lördag

Efter en riktigt trevlig dag tillsammans med My och Linnea på g-stad marknad drar jag vidare till sunderbyn för att fira Elin, ajöken!

jag bloggar ihjäl mig själv.

Min syster ska till SDOL (sjulsnäs dansar och ler) imorgon i piteå. Tidigare idag yttrar hon dessa ord.

"Det bästa med Piteå är att det är så lite turkar där"

Man ba, que?

För övrigt visade hon mig denna video. Ni gör er själva en stor tjänst om ni trycker på länken.




villkor

Är det bara jag eller gör ni också så, att ni blir medlem på nya ställen bara klickar i rutan om att ni läst villkoren för med handen på hjärtat, vem gör sånt?



Eh ja, ni förstår principen.

Stinastork på bloglovin!

Japp, det stämmer! nu skulle jag kunna länka så ni kan lägga till mig, men tror ni att jag kan det? nä precis, icket. Men lägg till mig ändå, gullisar.


Ny mascara!

Jag vill bara påpeka att den här mascaran har jag köpt själv och inte fått hemskickad utan jag tycker, faktiskt, att den var riktigt kanon!



Att vända bilden rätt väg är ju så 2009. Näckspärr är det nya!

Fortfarande fina fredag!

Sitter och lyssnar på musik. njuter. Kvällen bjuder på lite grillad mat och sedan ska jag bege mig mot porsön. För att tillbringa lite tid med mannen. Like it. Idag har jag sprungit på stan med Sofia för att hitta en present till Elin. Tillslut köpte vi något och Elin om du läser detta (vilket jag hoppas att du gör men som jag tvivlar starkt på) så är det tanken som räknas! nä men det var icke det enklaste ska jag tala om!

Annars har jag eller ja, syster tagit lite bilder, så snart, jävlar ska en ny header upp! icket illa. Och jo, bjuder på en annan bild vi tog!




Och eftersom detta inte är top model the supershort version



Naturliga jag! (posen är ju bara föööör naturlig)

fina fredag!

Om tjugo minuter går bussen mot staden och skolan! En lektion, spanska, och sen ska jag och Sofia leta rätt på en present till Elin. Typ såhär ser jag ut:





Nä, seriöst, letande av busskort är nästa aktivitet. Ciao!

Ledig torsdag!

Idag på min lediga dag kan man säga att det jag hunnit med är ett pass spinning/core på impuls och en riktig rejäl städning av mitt rum och av min garderob. Ska bara bädda rent och sedan finito! Nystädad är helt enkelt underbart och något som jag också kommit på är underbart men underskattat är kiwi. Svingott!

Nu funderar jag att leta fram på någon bok eller gräva fram körskolematerialet. Så är det någon som har ett tips på en bra bok? tänkte nu när jag faktiskt har lite fritid över! Annars tar jag tacksamt emot tips om körkortet, eller snarare, LÄR MAN SIG NÅGON GÅNG STARTA I EN BRANT BACKE?






Tänkte att det är ju faktiskt Juni, så julstjärnan har åkt ner!


En underbar dag!

Dagen har bjudit på massa fint. sovmorgon till halv ett. endast två lektioner. Massor med mys med amanda. Vi har hunnit både äta mjukglass och ett skrov på max. Inte olikt oss! magen putar gladeligen ut! Efter det gick vi till lärkan för att se mode&design treornas modevisning. Den var fabulous! Och man blir inte annat en grymt imponerad och avundsjuk. Tänk om man kunde sy. Eller ja, tänk om man kunde sy vackert. Det kan inte jag. Jag skulle nog vilja säga att genom att visa upp klänningen jag sydde i nian skulle jag skrämma iväg alla min tre bloggläsare!



Likheten mellan denna klänning och den jag gjorde i slöjden förra året är att de båda är rosa. punkt.

1 Juni 2010

Måste bara säga att mitt liv verkligen är allt annat en jobbigt just nu. Det enda molnet på en klarblå himmel är att vi ska äta renskav till middag. Vädret ute är underbar. Jag är klar med alla kurser och har knappt kvar några lektioner. Börjar halv ett imorgon! Det största problemet nu är att hitta någon sysselsättning och nja, känns icket så jobbigt! Funderar till exempel att ta och göra den årliga utresningen utav mitt rum och utav framförallt garderoben! Måste bli bättre på det där med ett plagg in ett plagg ut.



Viktigaste accessoaren, majblomman!

RSS 2.0